Schäferligan  

Tarzan, Jack och Ricky

Jack

 

Jack är min andra schäfer. Jag kände att jag ville ha en till tränings- och tävlingshund, och samtidigt ville jag ha en kompis till Tarzan. Med Jack har jag provat på lite av varje, och han passar lika bra till allt. Jag sökte mig lite utanför ramarna av det jag tidigare gjort, och provade bland annat agility med Jack. Nu tränar och tävlar vi för fullt i brukset, och han är verkligen en drömhund att arbeta med.

 

Namn i stamtavlan: Solvägens Only Me
Ålder: 4 år
Favoritaktivitet: Spåra och äta mina hemlagade hundköttbullar
Meriter: Uppflyttad till Ag3, uppflyttad till Ho2, RLD N, RLD F, RLD, A, LPI, viltspårschampion, godkänd i elitklass spår.

 

Jack var ganska lugn som valp vill jag minnas, eller så var det så att jag redan hade vant mig vid schäfervalpar och inte längre såg deras upptåg som speciellt farliga. Han tuggade i alla fall inte på på möbler och annat på samma sätt som Tarzan gjort som valp, och vi fick ha sängar och stolsben ifred. Dessvärre var han en obotlig rymmare, och lyckades flera gånger ta sig ut när han inte skulle. Som tur var stannade han alltid ganska nära gården, men det fanns några tillfällen då man hade andan i halsen.

 

Jack och Tarzan hittade genast varandra, och har genom åren blivit oskiljaktiga. De är bästa vänner, och jag älskar att se deras samspel. Visst tjafsar de ibland, och kan ha åsikter om vem som ska ligga var eller vilka ben som får ätas på, men det är inget allvarligt. Tarzan har varit en fantastisk hjälp i uppfostran, och han har lärt Jack ett väldigt fint hundspråk. De ligger ofta tillsammans i vår säng och sover, så att man knappt ser vilka ben och svansar som hör till vilken hund.

 

När Jack var två år tyckte han att det var en bra idé att ta vägen över mitt sängbord när han skulle hoppa ner från sängen. Han halkade, och det blev ilfart till veterinären med ett skadat ben. Ett tag trodde jag att det var slut på hans agilitykarriär, men det visade sig bara vara en stukning. Vi fick i alla fall ta en lång paus från springande och hoppande, och började då att spåra istället. Han visade sig ha en alldeles fantastisk spårnos.

 

Nu har han hunnit med alla spårklasser i brukset, och vi tränar för fullt inför sökdebuten.