Schäferligan  

Tarzan, Jack och Ricky

Ricky

 

Ricky är min yngsta schäfer. När Tarzans tävlingskarriär lugnade ner sig kändes det konstigt att bara ha en hund att tävla med. Därför fick Ricky flytta hem till oss. Han är på många sätt fortfarande ett oskrivet blad då han är så ung, men han visar god potential.

 

Namn i stamtavlan: Ingagårdens Rollo
Ålder: 1 år
Favoritaktivitet: Leka, busa och göra hyss
Meriter: För ung

 

Ricky kommer från samma kennel som Tarzan, och faktiskt även från samma linjer. Rickys mormor är nämligen en kullsyster till Tarzan. Det känns fint att ha en liten ”mini-Tarzan”, även om Ricky såklart mest är sin egen individ. De påminner om varandra väldigt mycket, både till utseende och personlighet. Ricky har till exempel ärvt Tarzans vilja att tugga på allt. Nu har han bytt alla tänder för länge sedan och tuggar inte alls lika mycket längre, men han gillar fortfarande att använda munnen. Det gick åt några några stolsben, madrasser till sängar, sängbord och golvlister när Ricky var valp.

 

Han har också ärvt Tarzans sinne för hyss, men nu när min erfarenhet har växt känner jag att jag kan hantera det bättre. Jag får snabbare resultat när jag vill lära om ett beteende, men å andra sidan har jag fått tänka om angående motivation, för på den punkten är de inte alls lika. Tarzan kan arbeta för själva arbetets skull, medan Ricky behöver någon typ av motivation. Det som fungerar bäst just nu är tennisbollar. Har jag en tennisboll i fickan kan han arbeta sig igenom hela LK1 innan han får den. Det kallar jag motivation och uthållighet, men han behöver mycket mer träning innan vi börjar tävla.

 

Jag skulle beskriva Ricky som en hund med väldigt mycket potential. Jag tror att han kommer att bli en fantastisk tävlingshund, bara han får växa till sig lite. Han är fortfarande valp i huvudet. Det är väldigt roligt att se att han har kommit in så bra i flocken. Jag var lite orolig över att Tarzan och Jack var för tighta för att släppa in en till, men de har blivit goda vänner alla tre. De vuxna tycker visserligen att unghunden är pest och pina ibland med sina galenskaper, men de uppfostrar honom väldigt fint. De har lika mysigt ihop när de springer och leker på en äng som de när de sover tillsammans i vår säng, och det är underbart att se.